Det är helt sjukt

Publicerat: 2012-05-31 | 19:54:27 i Tankar & funderingar

Det är galet så mycket man kan älska en person! Tänk att mina föräldrar låg så med mig också när jag var liten, shoppade massa bebis kläder & låg och njöt av tiden då jag sov på deras bröst! Jag älskar när hon sover på mugg bröst, det gör mig lugn när jag både kan se henne & höra henne andas.

Känns inte som jag känner Haley helt än, det tar nog ett tag till, men älskar henne, det gör jag. Tänk, att jag ska ha henne tills hon blir arton år minst, att jag ska följa hennes uppväxt genom förskola, skola osv.. Helt galet! Tänk att jag ska hålla hennes hand när hon är rädd, jag ska trösta henne när hon är ledsen & alltid finnas där för henne. Det år helt galet. & sen när jag är gammal, så ger hon allting tillbaka till mig, då är det min tur att få lite kärlek & omtanke hihi! <3 barn, måste vara något av det mest speciella som finns ändå. Kan inte sluta titta på henne, älskar att vakna på natten när hon gråter till för att hon är hungrig, fast jag är trött så kan jag inte mer än att le, för hon är det finaste som
Finns på jorden <3


Fråga

Publicerat: 2012-05-30 | 18:06:31 i Frågestund

På frågan om jag ammar. Ja det gör jag. Jag var rädd att inte kunna amma men det har gått super bra, nästan för bra faktiskt haha eftersom jag har så mycket mat så jag får upp och pumpa ut flera flaskor om dagen för att tömma ut så det inte ska stocka sig. Det är helt galet så mycket det kommer men det gör det ganska komplicerat ibland också för om jag ska amma någon annan stans än hemma, exempel om man är ute eller någonting så sprutar det och rinner som tusan och om lillan då klyddar & ska leka med bröstet eller bara "mysa" så läcker det överallt och håller på, det är ganska jobbigt faktiskt. Men sålänge jag pumpar så gör inte brösten ont längre.

Fick en fråga om storlek också. Jag hade 75 À innan jag blev gravid & nu har jag 80 C. Så det är ganska stor skillnad i storlek. Ett tips är att köpa amnings bh i större storlek än ni har innan ni får bebisen för att brösten blir gigantiska om ni får mycket mjölk som i mitt fall och det svullnar otroligt så det är ett tips. :D


Magen

Publicerat: 2012-05-29 | 18:52:30 i Frågestund

Magen ser ut såhär efter 6 dagar!


Frågestundens svar

Publicerat: 2012-05-29 | 18:45:57 i Frågestund
Varför du valde ryggbedövningen?

Jag valde inte ryggbedövningen själv, hehe! Jag stod ut ganska många timmar utan någonting, sen tog jag lustgasen, men det hjälper inte mot smärtan, utan det hjälper till att slappna av mellan värkarna. Om du tänker dig att du har en värk varannan minut, så hinner man nästan " somna" nellan det onda för man blir ganska så groggy, typ som en bra fylla, haha! Läkaren hade inte tid att lägga någon bedövning därför fick jag stå ut, han var på operation. Sen när han kom så satte dom in ryggbedövningen direkt. Haley låg ända nere när vi kom in, hennes huvud var nästan som om du tänker dig vid gumpen på mig, så det tryckte mot ryggen & rumpan som tusan därför tror jag att det inte var något snack om vilken bedövning jag skulle ha, det var självklart eftersom jag hade ont där jag hade.

hur är de med din mage nu efteråt? Är den som den var innan menar jag?

Magen krympte ihop direkt när hon kom ut, jag blev själv riktigt chockad! Men det finns en liten "valk" kvar, hehe! Man får inte träna magen nu sålänge man blöder eftersom moderkakan lossnat, men ska jag vara ärlig så tror jag inte jag kommer behöva träna bort det, det krymper in hela hela tiden och magen är nästan helt återställd. Hade tur som inte fick en enda bristning.


hur ser din mage ut just nu?

Bild kommer i nästa inlägg, får lägga in från mobilen

Vad heter Haley i mellannamn?

Nelly =)

Vems efternamn ska hon ha?


Vi har valt att ta Filips efternamn, Ostrell. Det är bara dem som heter så i hela världen, Olofsson är ganska vanligt och tråkigt. Sen förhoppningsvis ska jag väl gifta mig med Filip i framtiden så då kommer jag nog också heta Ostrell.

Hur många barn vill du ha?

Som det ser ut nu, räcker det med Haley tycker både jag och Filip.

Rekomenderar du andra unga som vill skaffa barn att göra det trots att man är så ung?

Absolut! Om man själv känner sig mogen så finns det inget som kan stoppa dig! Det är ett tuffare jobb än vad jag trodde, men det har inte med ålder alls att göra. Man växer in i rollen som mamma, det har vi alla kvinnor i oss långt där inne. Jag tycker dock att det är viktigt att om man ska skaffa ett barn, är det viktigt att du klarar av den ekonomiska biten också, har du gjort allt du vill i ditt liv? Har du råd att ha en liten bebis som kan bajsa 15 gånger på en dag och behöva blöjor osv? Man känner om man klarar av det, alla mognar olika. Jag ångrar mig inte alls, det är det finaste som hänt mig, min lilla Haley. Jag står gärna över en kväll med krök ( som de andra i min ålder kanske föredrar ) då är jag hellre hemma och tittar på min lilla snäcka när hon ligger och skrattar & ser mig i ögonen. Man får så mycket tillbaka.

Hur ser din vardag ut just nu?

Jag känner inte att jag har någon vardag än, faktiskt. Allt är så nytt och idag började min sambo jobba igen, så detta är första dagen vi är ensamma. Jag får nog svara på den frågan om någon vecka istället, nu ser ingen dag lik ut den andra, hehe!

Var du rädd när du åkte in till förlossningen?

Inte ett dugg, man glömmer sina rädslor när man har så ont.

Hur kändes det när hon låg på dig första gången?

Helt fantastiskt. Jag minns att jag tänkte omg vad varm och liten hon är, men det var helt sjuk känsla, & som jag grät, herregud!

Var det skönt att ha med din mamma på förlossningen?

Underbart! Mamma stöttade hela tiden, och hon stöttade även Filip. Det drog ut på tiden så de höll varandra sällskap också lixom. Mamma har ju fått barn en gång innan och det är skönt att ha med en som har det, som man står nära. Jag rekomenderar det starkt!

Hur lär man sig allt om barnet, äta/rapa osv får man lära sig sånt på föräldrargruppen? Vem vänder ni er till om ni inte vet hur ni ska göra i en viss situation?

På BB kan du fråga om vad som helst! Dom finns där för att hjälpa dig, och de kommer in på rummet direkt om du ringer på klockan. Flräldrargruppen är mer förberedande kring exempelvis BVC, smärtlindringar Osv, inte så mycket som själva barnet, men det är nog också för alla barn är så olika, så det skulle vara svårt att sitta och diskutera vad som skulle vara generellt, lättare för varje olik människa, för som sagt, alla barn är så olika. Jag vänder mig alltid till mamma först om jag behöver hjälp med något eller om jag undrar, annars kan man kontakta BVC. Exempel så om man har problem med amningen så kan dom ge dig tips och råd, annars kommer de hem till dig också, och hjälper dig och visar. Får du det svårt, exempel depprission eller liknande finns de också där bara som stöd, det pratar med dig osv.. 

Vem liknar Haley mest just nu? Vem tror du hon kommer likna mest i framtiden?

Hon är väldigt neutral i sitt utseende, inte lik någon av oss speciellt mycket! Jag tror hon kommer likna Filip mest, men vi får se. Hon kommer nog inte vara lik någon förens om någon vecka, då hon börjar få ett " eget utseende " hon är så liten nu så det är omöjligt att se känns det som.

Kändes det som om du skulle göra nummer två under förlossningen?

Absolut gjorde de det. Det är inget konstigt om det skulle hända för man kan inte kontrollera det i vilket fall som helst! De sköterskorna och barnmorskorna har varit med om precis allt, ingenting är konstigt för dem, och när man ligger där och har så ont så tänker man inte så mycket på sånt, man bara låter det hända lixom. Jag sket aldrig på mig tror jag, men jag la riktiga brakare, haha! Efter att jag fått ryggmärgsbedövningen, så hade jag ingen känsel från magen och neråt, så inget gick att kontrollera.

Jag minns att barnmorskan sa till mig, " det är bra sara, låt kroppen styra sig själv, det är bara bra dethär, vi behöver all plats vi kan få där inne nu så hon kan komma ut" HAHA!

När jag fick lustgasen från början, så fick jag en sån kick, jag fick ett skrattanfall och kissade ner hela sängen i "doggy" style. Haha, det är sånt som händer, både Filip & mamma skrattade som tusan så jag kunde inte sluta. Lustgasen gjorde en så lycklig mellan värkarna, men den hjälpte inte mot smärtan.


Spydde du många gånger under månaderna du hade Haley i magen?

Kanske 7 gånger på nio månader.

Vad gör mest ont, värkarna eller när man ska föda?

Värkarna helt klart. Det gör inte ont att föda, alltså när bebisen ska ut så gör det inte ont jag lovar! Man tror att det är det värsta men det är det verkligen inte, det handlar bara om att kämpa där och vara fast besluten om att NU SKA DEN UT!

Kan du beskriva smärtan vid förlossningen?

Det är skitsvårt, jag minns att när jag låg där, ( vill inte skrämmas ) men då tänkte jag DÖDA MIG när jag hade värkar. Men alltså det drog ut på tiden för mig, jag låg med värkar en hel dag innan jag kom in på sjukhuset och jag låg i tolv timmar med varannan minut värkar på sjukhuset så jag var jävligt trött i hjärnan också.

Är man påverkad av lustgasen när man ska föda?

Jag var inte det, jag slutade med lustgasen typ tre timmar innan jag skulle föda, eftersom jag fick ryggmärgsbedövning och det gjorde mig helt bedövad så behövde inte lustgasen då.

Hur länge kommer ni vänta med syskon till Haley?

Vi är ganska nöjda med ett barn, tror inte att det blir fler, men man ska aldrig säga aldrig. Men inte som det ser ut nu iallafall =)

Bajsade du på dig när du skulle föda?

Dom säger nej, men jag tror dem inte ;)

Hur känns det att vara ung mamma är det inte jobbigt att du inte kan göra samma saker som andra i din egen ålder?

Inte alls jobbigt. Jag kan göra allt jag vill utom spontana saker, för jag måste planera vardagen istället. Jag känner mig stolt som ung mamma, och jag vet att jag kommer fixa detta, måste bara ge det lite mer tid så att jag kommer in i det!

Hur mycket gick du upp under graviditeten?

167 kg, vägde 45 på invägningen.

Hur mycket har du gått ner nu efteråt?

Har gått ner 7 kg på en vecka. Men jag vill behålla mina kilon så strävar inte att gå ner i vikt utan tvärt om vill jag behålla den vikten jag har nu och kämpar för det! Trivs bra såhär!

Ska Haley döpas?

Ja, det ska hon.

Rekomenderar du Ystads BB?

Absolut gör jag det. Underbar personal, älskade dem verkligen. Man är typ aldrig ensam och de kommer direkt när du vill att de ska komma. Det är ett litet sjukhus så det är alltid samma personal typ. Helt underbara människor som verkligen bryr sig & tar hand om en. Det tråkiga är att man inte får ha besökare, men det kan vara skönt ändå för vissa, så slipper man det så man får vara lite ensam också i början. Det är ju personligt.

Skrek Haley direkt när hon kom ut?

Ja det gjorde hon.






Trevlig middag

Publicerat: 2012-05-29 | 00:36:19 i Allmänt

Det blev en runda i pildammarna idag? Så Haley skulle få lite frisk luft & vi lite motion :) efter det blev det handla lite & middag med martin & Felicia. Det var väldigt gottigt, fläskfilé med pommes, mums! Sällskapsresan på det & sedan blev det hemgång. En väldigt trevlig dag med andra ord :-) sen köpte vi matchande kläder idag, alla hade Sverige kläder, Haley också men hann
Inte ens ta ett foto innan hon bajsa ner sina kläder! Haha! Lagom jobbigt när blöjorna i storlek 1 är för stora! Bajen läcker ut på sidorna, där vid benen hihi!

Jag ska få BVC besök på onsdag klockan ett faktiskt. Nu för tiden kommer de hem till en, spännande haha! Imorgon börjar Filip jobba:( tråkigt så vi får klara oss själva! Läskigt! Aja! Puss på er <3 STÖLL FÖER FRÅGOR. Så ska jag föröka hinna svara imorgon när hon sover <3


Tack för din gåva caroline Mårtensson

Publicerat: 2012-05-28 | 17:45:36 i Frågestund

Titta vad jag fick med posten! En gåva ifrån caroline Mårtensson, aldrig träffat denna kära människa och sååååå snällt av henne herre Gud! Tack så hemskt mycket det var verkligen superfint! Gud vad glad jag blev, jag började gråta!


Frågestund

Publicerat: 2012-05-28 | 07:48:23 i Frågestund

Vi kör igång med en frågestund! Ni kan fråga allt vad ni vill från förlossning till att vara mamma osv.. Va inte rädda för det "pinsamma" för ni vet att jag är ärlig, det är en ärlig blogg! Nu kan ni få svar på allt ni undrar över så kom igen :)


När vattnet gick

Publicerat: 2012-05-28 | 07:45:12 i Frågestund

Fråga om när vattnet gick. När vattnet gick kändes det inte som att kissa på sig. Det är lite svårt att förklara, för det kändes som ett tryck som lättade och det var varmt. Det bara lixom rinner ur en så man har ingen kontroll. Jag kan berätta en sak för dig också. Innan jag skulle föda hade jag såna nojjor för just att kissa ner mig, bajsa på mig, fisa osv. Man har ingen kontroll över de organen när man ska föda barn, & speciellt inte när du ska krysta. Du måste krysta med all din kraft annars kommer inte huvudet ut & jag lovar att när du väl ligger där så kommer du skita i om du bajsar kissar eller whatever för det gjorde jag, trots det var typ mina största rädslor.

När jag fick lustgas så väntade vi på att mitt vatten skulle gå för vi hade tagit hål på hinnorna, jag stod i doggy över kanten och alltså jag fick ett skrattanfall, både mamma & min sambo skrattade också och då började jag skratta ännu mer åt dem så jag kissade ner hela sängen haha! Så sa barnmorskan, nu gick nog vattnet! Sen gick hon fram
Så sa jag "nej Bodil, jag kissade ner mig!" -" Haha jasså Sara, ingen fara låt kroppen göra vad den själv känner för vi behöver tömda blåsor och tarmar så får bebisen bättre plats när den ska komma ut, bry dig inte om det du!" sen bytar dom plasten i sängen på en sekund! Allt går snabbt & lätt, dom är riktigt fantastiska dom finns för att hjälpa er när ni kommer in<3 jag berättade för alla mina olika barnmorskor & läkare ( hade ganska många för jag låg länge med värkar så de bytade skift och så ) men jag berättade för dem alla hur mycket jag älskade dem, hur fina de var & hur mycket tacksamhet jag hade till dom för dom hjälpte mig, haha det var lustgasens fel, jag blev döööö förvirrad av den, som en bra fylla, en väldigt bra!

Haha jag svarade nog för invecklat? Aja skit i det, :)


Efter två timmar

Publicerat: 2012-05-28 | 00:50:28 i Allmänt

Efter två timmar lyckades jag äntligen få min skatt till att sova! TACK GUD nu blir set kissa sen sova fy fan vad jag är trött imorgon ska jag införa mina powernaps på dagen när lillan sover igen! När jag var gravid sov jag alltid på dagen, har slutat med det men känner att nu behövs det verkligen mer än någonsin! Shit vad trött man blir av bebisar det är helt galet!!!!! Men det gillar vi :-)


Kissa är ju bra, men inte på pappa!

Publicerat: 2012-05-27 | 22:49:47 i Allmänt

Aww skulle bada Haley, så vi tog av henne blöjan & sen blev det helt plötsligt utröstning i bb så jag sa kom
Filip, vi ser bara vem som åker ut
Sen badar vi henne! Ja han kom ut här med Haley i famnen, vad händer, hon kissar ner hela pappa! Haha mjukis & tröjan blev helt blöta :)

Haha nu ska lillan äta & sen ska hon sova förhoppningsvis! Själv behöver jag vika in tvätt från ställningarna sen ska jag sova som en gris, jag är skit trött!


Nu


Jag börjar bli mig själv igen

Publicerat: 2012-05-27 | 17:36:28 i Allmänt

Som överskriften säger, & det är så härligt! Jag känner mer nu att jag kan njuta, att jag kan göra saker & komma ut mer. Jag hamnade i någon sorts konstig stämning efteråt, jag var skot ledsen, händer nu också att jag kan gråta utan anledning men det är nog hormonerna & inget annat. Jag var livrädd att jag inte skulle klara av mammarollen när hon väl kommit, varenda skrik fick mig att få ont i magen & den känslan när jag inte fick henne att bli tyst gjorde att jag fick panik. Jag har något som känns som när man inte Vet vad man gör för fel, man vet inte vad man ska ta sig till, har hon ont i magen, vill hon ha mer mat, har jag ätit något fel, behöver hon rapa, ? Alla dom frågorna, jag fick bokstavligen talat panik och varje gång jag försökte "ta reda på" vad det kunde vara genom att lära mig själv så tog Filip henne, med god tanke för han såg min panik & att jag inte mådde bra han tyckte att jag behövde vila mig. Men jag fick inte en chans att lära mig så nästa gång blev samma igen, & samma igen. Men nu har jag mer Tagit för mig & vi har varit lite mer ensamma de senaste så man får chansen att lära sig lite.

Det är ett stort steg att bli förälder, gode Gud, måste verkligen säga att det är inte alls som jag trodde! Jag trodde det var guld & gröna skogar alltid, men det är inte så. Man har ändå ett ansvar & det är viktigt att man tar det på stort allvar för det är ingen docka med fina kläder som alltid är på gott humör! Det är också så att de skriker ibland så man nästan får ett Frispel för man känner sig så hjälplös för man inte vet varför..

Men de stunderna där hon ligger & tittar på mig, när hon är nyammad och morgontrött det är helt fantastiskt. Jag älskar det, enormt mycket! Man får så mycket tillbaka trots att de inte kan prata, bara genom blicken!


Gick vattnet?

Publicerat: 2012-05-27 | 17:24:36 i Frågestund

Svar på din fråga om vattnet gick av sig själv, nej det gjorde det inte. Dom tog hål på hinnorna, det gör inte ont alls jag svär det känns inte ett skit i gämnförelse med värkar! Går "hela" vattnet så lär du märka det för det forsade ut vatten från mig när det väl var gjort! Jag sipprade lite under själva graviditeten men när vattnet gick, herregud det kom massor ifrån mig iallafall, & det var skönt kändes som man lättade några kilon hihi! :)


Bild på magen

Publicerat: 2012-05-27 | 09:22:06 i Frågestund

Sista veckan :)


Fråga om magen

Publicerat: 2012-05-27 | 09:21:24 i Frågestund

Fick en fråga om hur jag gjorde för att inte få bristningar på magen. Det är såhär, min mage växte väldigt långsamt, inte förens i vecka 30
Kunde man se att jag var gravid. Ca varannan gång efter jag duschat smorde jag in hela kroppen med dove kräm. Jag tror inte det haft någon betydelse, men man ska ju inte vara "torr" lixom då är det nog lättare att få bristningar. Min mamma hade bristningar, så tror inte heller det spelar någon roll hur ens mamma såg ut.. Jag kan inte svara på din fråga men smörja dig & hoppas att magen växer långsamt helt enkelt. <3


Hon älskar att bada

Publicerat: 2012-05-27 | 09:15:39 i Allmänt

Haley älskar att bada märkte vi när vi ploppa ner henne för första gången & eftersom vi haft lite problem på kvällarna att hon ska sova, så passade vi på att prova bada henne för att se om det kanske skulle hjälpa. Mmmmmmmmmmmmm de gillades och efteråt låg hon bara i handduken & tittade på oss. Blev dock lite problem att sova ändå men mindre än föregående natt iallafall. Tror att lilla tjejen har vänt på dygnet lite för på dagarna sover hon hela hela tiden spelar ingen roll vem som bär upp henne eller håller henne. Sen kring 11-12 vaknar hon och då skriker hon konstant! Har börjat ge henne lite napp nu för att jag kan inte över mata henne hon bajsar ner sig hela tiden då & jag kan inte mata så fort hon skriker det funkar inte! Får jag gissa så tror jag att hon har ett enormt sug behov för hon ser ut som
En fågelunge hela tiden på kvällarna hon suger en på nästan, halsen, överallt! Vi ville absolut inte vänja henne vid napp, men tyvärr finns det inget val om man har ett barn med enorma sugbehov! Haha nu ser jag typ framför mig när hon är fyra år & vi ska kasta nappen till tomten. Haha iiih vad har jag nu gett mig in i, ;-)


RSS 2.0