Svar på frågestund

Hejsan allihopa! FÖRLÅT, alltså gud vad jag har varit dålig på att uppdatera, men appen på mobilen fungerar inte på blogg.se, HELT SJUKT, tänkte ge det ett par dagar tills dom skulle fixa det, men verkar inte som om man ska kunna blogga från telefonen längre på blogg.se! Tråkigt, vilket betyder att jag då får ändra IGEN, bläää! Då får jag nog gå över till devote igen, men jag är inte alls bra på att fixa design osv, finns det n¨gon snäll människa som skulle vilja hjälpa mig med det så jag trivs med att blogga? :)
 
Nu ska jag svara på era frågor :)
 
 

Jag saknar dina uppdateringar! Har aldrig läst en så öppen och intressant blogg. Alla andra bloggar man läser vet man att så perfekt kan det inte vara. Medan ditt liv känns perfekt för du vågar prata om det ingen annan vill prata om. Tyvärr är det många som förstör och är avundsjuka. Men hoppas du är så pass stark att du skiter i dom och fortsätter. Är nybliven mamma själv och kan känna igen mig i många saker så man känner att man inte är ensam. Du förstår inte vilken stöttepelare du är för många nyblivna som inte vågar prata med andra men kan känna igen sig i dig! Hoppas du kommer börja blogga mer igen. Man blir så ledsen när man går in på din blogg och inget inlägg idag heller :( Ha det bra och hälsa hela din underbara familj från mig! Kram

 

Svar: Hejsan! Gud vad roligt, jag blir alltid lika glad över kommentarer som dessa! Grattis till dig, nybliven mamma, visst är det väl underbart? Jo, samtidigt som det är mycket jobb och stressigt och jobbigt ibland! Jag ska absolut bli bättre på att uppdatera, det lovar jag, behöver bara en fungerande sida, och appen brukar jag oftast använda då jag bloggar samtidigt som jag ammar osv, det blir så mycket lättare än att konka med datorn och så! <3

 

Lilla söta Haley.. helet underbar tjej. Vill ha en bildbomb snart med massor av bilder på henne. Till något annat, en fråga! Tog det lång tid innan du fick reda på ditt havandeskap efter att du ansökt om det? Ta hand om varandra!

Svar: Hejsan! Tack så mycket! Visst är hon söt =) Ni ska få bildbomber, tro mig, ska bara få tid att koppla in iphonen och lägga in, har över 700 bilder i den! Ja, det tog nog ca en månad med havandeskapspenningen ca.. =)

 

 

Grattis till en väldigt söt flicka! :) Du berättade förr att du gått upp mycket i vikt under graviditeten och att du gärna ville behålla några kilon. Har du fått behålla något nu eller har du gått ner allt? Har du fortfarande ont efter förlossningen eller har allt "läkt"?

Svar: Tack så mycket =) just nu väger jag 51,5 så jag har gått ner sjukt mycket tyvärr =( Har fått behålla 5,1 kg bara =( Ja, det är väl alltid någonting, men hade hoppats på mer. Vägde 45 vid invägningen när jag blev gravid <3 Ja, jag har inte ont i själva såren eller vad man ska säga.. Det har läkt helt och jag är helt chockad över att det inte syns någonting på insidan nu! Precis efter förlossningen så såg det verkligen hemskt ut, köttsår som jag aldrig trodde skulle försvinna, men nu ser det jättefint ut, syns inte alls! Jag har däremot lite kramper där nere och själva " benbyggnaden" har inte läkt helt än, det känns lite ömt fortfarande, men det gör inte ont.

 

Hej Sara! Frågor: Hur är det att vara mamma som 20åring? Hur ser ett vanligt dygn ut för dig just nu? Vad är jobbigast med att ha småbarn och vad är det bästa, tycker du? :) Jag läste att ni var på Ikea för ett tag sedan, hur är det att ta med Haley på "utflykter" från hemmet, känner ni er begränsade eller funkar det bra att ta med henne i barnvagnen när ni ska iväg på saker? Hur har din katt reagerat på Haley? Husdjur kan ju bli väldigt avundsjuka eller beskyddande när matte får en liten bebbe. Är det som du föreställt dig, att ha barn? Eller vad är den största skillnaden? Jag tycker du är så duktig med allt :) du verkar ha en underbar personlighet och vara så snäll. :) kram!

Svar: Hej =) Det är roligt att vara mamma. Precis när man fått barn och allt är som jobbigast och man håller på att komma in i det så tar allting så lång tid, och man tänker; noooo, mitt liv är slut. Jag mådde väldigt dåligt den första tiden, fick en såkallad "förlossnings depprision" men den gick över när jag fick prata om det. Nu går allting jättebra och jag trivs och jag är väldigt stolt 20-årig mamma. När man går på stan och folk frågar naaaw är det din? Vad fin hon är, då blir man så glad, det värmer absolut i en mammas hjärta! Tror ju ändå att vissa kanske tänker, aha, hon är storasyster, men det skiter jag i ;)

En vanlig vardag, ja det är ganska likt sig nu. Halet vaknar kring nio-tio tiden och vill ha mat. Sen brukar jag passa på att äta och då ligger hon i sitt babygym. Sen brukar jag mata henne en gång till efter en stund innan hon sover igen tills klockan är kring 2-3 tiden. Sen lagar vi mat tills pappa kommer hem och sen somnar hon en stund till. Hon brukar sen vara vaken tills elva tiden på kvällen och sen ska hon försöka sova när vi ska sova. Sedan vaknar hon antingen vid ett på natten eller så hoppar hon över ett och vaknar klockan 5 istället på morgonen och ska ha mat. Hon är alltså inte vaken så länge eller ofta än, och hon äter mest när hon är vaken och sen bara tittar hon och bajsar :) Undertiden så gör vi ju såklart saker, jag är med vänner somvanligt eller så åker vi till stan, ute och går.. ja, det finns massor att göra fast man har barn :) Jag tycker det bästa med att ha en bebis är att man får så mycket tillbaka. Ett leende, det är så mycket för en mamma. De mysiga stunderna när man bara ligger och luktar på henne och håller henne i handen, blir nästan tårögd när jag tittar på henne och tänker vilken tur vi haft som fått ett friskt barn, och ett barn som är så fantastiskt vackert! Det jobbiga är oron, tycker jag. Finns ju dagar då hon gråter mesta tiden när hon är vaken, eller när hon är väldigt orolig och sparkar med benen och spänner sig hela tiden, jag hatar verkligen det. Brukar oftast vara magen som då är problemet, så varenda liten bajsblöja är guld värt, då man vet att hon får ut det onda. Varenda rap är också guld värt då. Man blir orolig för man inte vet riktigt vad det är, är hon hungrig? Trött? har hon ont i magen? Ont någon annan stans? Har hon feber? Det är ganska jobbigt :( Haha roligt att du frågar! Haley somnar direkt när hon ligger i vagenen eller i bilbarnstolen, så att ha med henne på utflykter är det lättaste som finns, för hon bara sover, eller så ligger hon snällt i vagnen och tittar på lamporna i taket, ( hon älskar lampor ) !

Katten går det bra med, hon rör inte haley, men hon blir orolig när hon gråter och vill gärna " va med " och titta vad det är som händer. Hon ska hellst ligga PÅ OSS när vi ammar på morgnarna, för Chili är van att mysa med mig då, och det vill hon göra fortfarande fast Haley kommit med i bilden, och när jag puttar bort katten så hon ska ta avstånd kan hon bli lite bitter och riva på mig eller bita mig, men hon gör det inte hårt men bara för att markera att hon också vill vara med. Det är inte så stor skillnad förutom att man får stå över festligheter på helgerna osv, och att det kanske inte blir lika spontant längre. Man får planera lite mer och man undviker ställen där det är sprit eller oljud. Sen känner man ganska lätt om människor vill ha en med på tillställningar eller inte, jag drar mig helst ifrån om jag känner att det ställer till problem.. jag skulle ju aldrig åka typ till malmöfestivalen och be mina vänner stå längst bak med mig för att jag har haley med mig? ´det är mitt val att jag har min bebis med mig och då ska jag också ta mitt ansvar och inte låta andra få det "tråkigare eller jobbigare " pga att jag är med. Med lättare sagda ord, jag vill inte vara en börda att ha med, tvärt om, vill att det ska vara kul att vara med oss :)

Det var väl allt =) Hoppas att ni fick svar på era frågor :) Ska se om jag kan uppdatera lite imorgon när lilla snuttan sover och Filip är på jobbet, det värsta är att då slår jag vad om att jag kommer tänka, oooh nu ska jag hänga tvätt, eller dammsuga, eller diska, jaa.. man har tusen andra saker som man glömmer bort när man har lillan men som ändå måste göras :) haha!

Kan berätta att hennes hår har börjat ramla av, i stora mängder :( tråkigt, men det kommer ju växa ut igen =) Haha, hon ser så rolig ut bara, hår på sidorna men ganska så kal mitt uppe på huvudet ;) Aja, ni får ha en trevlig kväll, imorgon ska jag visa er min nya vagn som jag fick idag av min älskade sambo! Super duper fin så vi får hoppas på att det blir bra väder snart och regnet försvinner så jag kan ut och känna känslan ;) <3 Godnatt på er  & tack för alla era fina ord till mig, det är obeskrivligt så jävla glad jag blir! Ni ger mig verkligen styrka <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Man kan ju gå in på blogg.se via mobilen och blogga som om man sitter vid dator. Men håller med, dom borde fixa appen! Lättare därifrån :o

2012-06-25 @ 09:46:37
Postat av: ee

hoppas verkligen att de fixar sig med uppdaterningen från mobilen! tycker din blogg är super och intressant. plus haley är så extremt sööt. du verkar göra allt för din lilla dotter och du ska fan inte ta åt sig av alla avensjuka människor!
king e du!

2012-06-26 @ 22:26:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback